Fostul primar din Deveselu, mort din cauza COVID-19, a obţinut victoria la alegerile locale

Un primar român care a murit din cauza coronavirusului a obținut victoria la alegerile locale. Ion Aliman a câștigat un al treilea mandat în funcția de primar al orașului Deveselu, un sat din sudul României, obținând 64% din voturi.

Oficialii au spus că numele său fusese deja tipărit pe buletinele de vot și nu a putut fi eliminat după ce acesta a murit în capitala București, pe 15 septembrie.

Vor avea loc alte alegeri, au declarat oficialii pentru Reuters, dar localnicii i-au vizitat deja mormântul pentru a-i aduce omagii. Un videoclip postat pe rețelele sociale arată un grup mare de săteni adunaţi în jurul mormântului lui Aliman.

„Este victoria ta”, se poate auzi un bărbat spunând în videoclip. „El a fost un adevărat primar pentru noi”, a declarat o altă femeie pentru televiziunea locală ProTV, a informat Reuters. „A luat partea satului, a respectat toate legile. Nu cred că vom mai vedea un primar ca el”, mai spune un alt sătean. Aliman, fost ofițer de marină, era membru al Partidului Social Democrat (PSD) și ar fi împlinit 57 de ani./aboboc/asalar

bbc.co.uk – 29 septembrie