Săptămâna vinului sud-african

28 septembrie – 4 octombrie 2020

Fiecare vin are povestea lui. De la Chenin Blanc la Pinotage, de la Simonsig și Nederburg la Chardonnay Shiraz, vinurile sud-africane au de spus o mulțime de povești pe care vă invităm să le descoperiți săptămâna aceasta în cadrul evenimentului online lansat de https://www.desprevin.ro

Joi, 1 octombrie, site-ul desprevin.ro va găzdui live o degustare de vinuri sud-africane la care va fi invitat un producător din Africa de Sud. Vinurile pot fi achiziționate pe site-ul https://www.desprevin.ro , unde fiecare tip de vin este însoțit de o scurtă descriere și o fișă de degustare.

Vorbind despre vinurile din țara sa, E.S. Jabul Mbalula, ambasadorul Africii de Sud în România, menționa: “Cu o istorie de peste 300 de ani, vinul sud-african continuă să obțină aprecieri internaționale valoroase. 4% din vinul produs în întreaga lume provine din Africa de Sud. In regiunea Cape Town – Stellenbosch, Paarl – Western Province se produc cele mai bune vinuri, deoarece aici se întâlnesc două oceane, Atlantic și Indian, și se creează temperatura ideală pentru struguri de calitate. Chenin Blanc, produs după o rețetă din Franța, a fost perfecționat de noi, adaptat, și a dezvoltat un gust unic, specific sud-african. Pinotage, cu gustul său matur, profund, este vinul emblematic pentru Africa de Sud și se produce numai la noi.”

Evenimentul este dedicat susținerii producătorilor sud-africani care au suferit pierderi imense datorită interzicerii vânzarii de băuturi alcoolice în Africa de Sud în perioada de carantină impusă de pandemia covid-19.