Disney anunță o continuare a filmului „Lion King” făcută de cel care a regizat „Moonlight”

Disney a decis să facă o continuare versiunii sale „Lion King” în 3D, care va fi încredințată lui Barry Jenkins, regizorului filmului „Moonlight”, a informat, marți, numărul unu mondial al divertismentului.
Un succes în cinematografe, în ciuda unor recenzii nu prea călduroase, versiunea live-action a celebrului desen animat, lansată în 2019, a strâns peste 1,6 miliarde de dolari în întreaga lume, datorită în special cântăreței Beyoncé și a multor vedete recrutate pentru dublarea personajelor sale. Filmul, care reia aventurile tânărului pui de leu Simba care încearcă să răzbune moartea tatălui său, a devenit de departe cel mai rentabil remake realizat de Disney, cu un buget estimat la 250 de milioane de dolari.
Continuarea care îi va fi consacrată ar trebui să utilizeze aceeași rețetă tehnologică care să combine un cinema de modă veche cu imagini virtuale.
Disney nu a dezvăluit încă nicio dată şi niciun detaliu despre intriga noii sale producţii.
Barry Jenkins, al cărui „Moonlight” a câștigat Oscarul pentru cea mai bună imagine în 2017, a explicat că „a crescut cu aceste personaje” din „Lion King”, când și-a ajutat sora să-şi crească cei doi băieți în anii ’90.
„A avea ocazia să lucrez cu Disney pentru a dezvolta această poveste magnifică despre prietenie, dragoste și perpetuare, continuându-mi munca de reprezentare a vieților și sufletului diasporei africane este un vis”, a declarat regizorul afro-american într-un comunicat pentru AFP./rcostea

www.lalibre.be