Kremlinul a anunțat că Aleksei Navalinîi lucrează pentru CIA

Rusia deţine informații potrivit cărora serviciile de informații occidentale l-au racolat pe Aleksei Navalinîi, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Potrivit acestuia, în mod special este vorba despre angajații Agenției Centrale de Informații (CIA) din Statele Unite ale Americii .
„Într-adevăr există astfel de informații, chiar pot susţine cu certitudine că în momentul de faţă acesta lucrează pentru specialiștii de la Agenția Centrală de Informații din SUA, CIA”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
El a menționat că nu este pentru prima dată când lui Navalinîi i se dau „diverse instrucțiuni”.
Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că este evident faptul că Navalinîi cooperează cu autoritățile unor state occidentale. El a subliniat, de asemenea, faptul că Moscova, în ciuda afirmaţiilor vehiculate, nu a primit niciun fel de probe, nici rapoarte medicale. Potrivit lui Volodin, acest fapt demonstrează o dată în plus faptul că absolut „totul a fost înscenat de unele state occidentale pentru a crea tensiuni în Rusia, în momentul anunţării rezultatelor alegerilor din Belarus./vdraguta/aionescu

(www.russian.rt.com – 1 octombrie)