9.412 cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia

Noi cazuri de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în 83 de regiuni din Rusia, anunţă Grupul Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia. 9.412 de cazuri noi de COVID-19 s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, în Rusia, în creştere faţă de ziua precedentă joi, 1 octombrie, când s-au înregistrat 8.945 de cazuri noi de COVID-19, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
De la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, în Rusia s-au înregistrat în total 1.194.643 de cazuri de îmbolnăviri confirmate cu COVID-19, în 86 de regiuni ale ţării, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
După cum menţionează Grupul Operativ, peste 25% dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 nu au prezentat forme clinice ale bolii, fiind asimptomatici.
Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a anunţat că peste 46,7 de milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total în Rusia, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi până în prezent – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Zilnic în Rusia sunt efectuate în jur de 300.000 de teste./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 2 octombrie)