Belarus recurge la contramăsuri, aplicând sancțiuni împotriva UE

Începând de vineri, 2 octombrie, Belarus a recurs la contramăsuri şi a impus sancţiuni împotriva Uniunii Europene, în urma măsurilor restrictive impuse de UE împotriva unor oficiali din Belarus, a anunţat Ministerul belarus al Afacerilor Externe.
„În urma sancțiunilor aplicate de UE împotriva unui număr de oficiali din Belarus, partea belarusă recurge la contramăsuri şi introduce, începând de astăzi, sancțiuni reciproce. În conformitate cu practica diplomatică stabilită la nivel internaţional, nu vom publica lista cu persoanele din UE, care sunt vizate de aceste sancţiuni”, se arată în declarația autorităţilor de la Minsk.
Minskul a specificat că o listă cu persoanele vizate de sancţiuni va fi transmisă şi asociațiilor responsabile de integrarea în cadrul UE, din care face parte republica.
Președintele Consiliului European, Charles Michel a anunțat că Uniunea Europeană va impune sancțiuni împotriva a aproximativ 40 de oficiali din Belarus, începând cu 2 octombrie.
Președintele francez, Emmanuel Macron, a comentat absența președintelui belarus, Aleksandr Lukașenko, de pe lista de sancțiuni./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 2 octombrie)