Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai are locuri pentru pacienții cu noul coronavirus

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai are locuri pentru pacienții cu noul coronavirus, avertizează coordonatorul secției COVID-19, medicul Virgil Musta.

Potrivit acestuia, chiar dacă se eliberează câteva paturi, ele sunt imediat ocupate cu alți bolnavi. Nici la secția de terapie intensivă nu mai este disponibil niciun loc. Virgil Musta atrage din nou atenția că există o răspândire rapidă a noului coronavirus, iar respectarea regulilor de protecție sanitară este esențială.

Virgil Musta: Transmiterea la ora actuală este transmitere comunitară şi în care, practic, oricine poate fi bolnav fără să ştie, pentru că poate avea o formă asimptomatică. Trebuie să facem această prevenţie foarte, foarte atent, adică trebuie să respectăm cele trei reguli de bază: distanţarea socială, să purtăm mască ori de câte ori avem contact cu o persoană. Iar a treia măsură importantă e spălatul pe mâini şi de cât mai puţine ori duce mâna la gura şi la nas.

Realizator: În județul Timiș s-au raportat ieri 99 de pacienți cu COVID-19 şi zece focare active, inclusiv la Spitalul de Copii din Timișoara, transmite Radio România Timișoara./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 octombrie