Noi restricţii anunţate în Bucureşti

În Bucureşti se impun noi restricții din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Se închid mâine, din nou, restaurantele, cafenelele și barurile la interior, cu excepția celor din hoteluri, care rămân deschise doar pentru clienții cazați acolo. Se închid de asemenea cinematografele, sălile de spectacol și sălile de evenimente. Masca va fi obligatorie, de mâine, și în jurul școlilor, a anunțat în această seară prefectul Gheorghe Cojanu, după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Gheorghe Cojanu: S-a constatat că în jurul școlilor aşa nu prea poartă lumea mască. Drept care s-a impus purtarea măștii de la copii de vârstă de peste cinci ani și adulți, în intervalul orar 7:4 5 – școlile încep dimineață la ora 8:00 – și până la 21:15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21:00. Revine obligația primăriei generale și primăriei de sectoare să delimiteze aceste zone; cum cred de cuviință, chiar și o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt o sută de metri până la școală sunt în regulă.

Realizator: Prefectul a precizat că aceste restricții rămân valabile până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 octombrie