INFORMARE IMPORTANTĂ PENTRU PASAGERII TAROM CARE CĂLĂTORESC CĂTRE ROMÂNIA

În conformitate cu hotărârea CNSU 47/05.10.2020 și în vederea punerii în aplicare și respectării dispozițiilor ordinului comun al Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor/Ministerului Afacerilor Interne/Ministerului Sănătății nr. 1082/97/1112/2020, pentru a evita aglomerarea la zonele de trecere a frontierei de pe aeroporturile românești vă recomandăm completarea, înainte sau în timpul zborului dumneavoastră, a formularului solicitat de către autoritatea de sănătate publică din România (îl puteți descărca aici: https://chestionar.stsisp.ro/), în cazul în care dumneavoastră aveți originea călătoriei într-un stat cu risc epidemiologic ridicat (lista statelor aici: www.insp.ro/). La debarcare, veți preda autorităților formularul completat de către dumneavoastră.

Totodată, toți pasagerii care sosesc din țările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile. Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obținând astfel un rezultat negativ.

Pasagerii care sosesc în România din țările aflate pe lista galbenă și care petrec pe teritoriul țării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obținut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19.

Pasagerii care vin dintr-o țară “verde”, dar trec în tranzit printr-o țară “galbenă”, nu vor intra în carantină dacă aceștia demonstrează ca au fost doar in tranzit.

 Echipa TAROM