Miniștrii de externe ai Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului poartă convorbiri referitoare la Karabah

La Moscova se desfășoară negocierile miniștrilor de externe ai Rusiei, Armeniei și Azerbaidjanului, Serghei Lavrov, Zograb Mnațakanyan și Jeyhun Bayramov, cu privire la situația din Nagorno-Karabah, transmite corespondentul RIA-Novosti.
După cum relatează RIA – Novosti, președintele Vladimir Putin a făcut, ieri, apel la participanții la conflict să înceteze acțiunile militare, pentru a se efectua un schimb de prizonieri și decedați. De asemenea, șeful statului i-a invitat pe șefii ministerelor de externe ai Azerbaidjanului și Armeniei în Rusia pentru consultări în legătură cu aceste probleme. După cum au informat, pentru RIA-Novosti, surse din cadrul MAE al Armeniei, convorbirile se vor referi exclusiv la încetarea acțiunilor de luptă și problemele umanitare.
La rândul său, administrația președintelui Franței a declarat că este posibil ca Armenia și Azerbaidjanul să încheie un armistițiu referitor la Nagorno-Karabah în această seară sau mâine. După cum a arătat secretarul de presă al președintelui Rusiei, liderul rus a avut o serie de convorbiri telefonice cu omologii săi de la Baku și Erevan. Kremlinul a mai precizat, totodată, că deocamdată nu se preconizează o întâlnire între Putin și șefii diplomațiilor azeră și armeană./snicolau/denisse

(www.ria.ru – 9 octombrie)