Donald Trump încearcă să-şi reimpulsioneze campania electorală, după vindecarea de COVID-19

Realizator: Președintele american Donald Trump părăsește astăzi Casa Albă pentru prima oară de la externarea din spital, unde a fost tratat pentru COVID-19. Liderul republican încearcă să dea un nou impuls campaniei sale electorale în Florida, un stat-cheie pentru alegerile prezidențiale de luna viitoare, în condițiile în care rivalul său democrat se distanțează în sondaje.
Corespondenţă din Washington – Reporter: Doina Saiciuc – Chiar dacă echipa de medici a Casei Albe nu a făcut public vreun test negativ pentru noul coronavirus al președintelui Trump, coronavirus cu care a fost diagnosticat la 1 octombrie, Donald Trump a asigurat ieri într-un twitt că este imun și nu poate transmite virusul. Twitt-ul președintelui, care urmează să țină astăzi un mare miting electoral în Sanford, Florida, a fost identificat de Twitter că ar conține „o dezinformare potențial distructivă legată de coronavirus”. Casa Albă nu a dezvăluit clar niciodată cât de severă a fost boala președintelui, severitate care ar putea influența perioada necesară izolării.
Vizita lui Donald Trump încununează o mobilizare generală a campaniei sale în Florida, mobilizare care a inclus discursuri ale fiului președintelui, Donald Trump jr., în Orlando și vicepreședintelui Mike Pence în The Villages. Unii analiști politici spun că noul coronavirus rămâne o serioasă amenințare pentru șansele lui Donald Trump de a câștiga statul-cheie Florida, și ca atare calea către realegerea sa la 3 noiembrie. Un sondaj de opinie „Washington Post”- ABC News publicat ieri arată că democratul Joe Biden ar avea la nivel național un avans de 2 procente – 54%, față de 42% de susținere, câte are avea acum președintele Trump.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)