Protest la Iași împotriva restricţiilor legate de pelerinajul la Sfânta Parascheva

Realizator: Câteva sute de persoane au protestat din nou ieri la Iași, nemulțumiți că autoritățile au decis ca anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus să permită doar locuitorilor din municipiu să se închine la Moaștele Sfintei Parascheva. Explicațiile primite până acum nu îi mulțumesc pe reprezentanții bisericii. Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, consideră că este vorba despre discriminare.
Constantin Sturzu: Este o situaţie fără precedent, nu s-a mai întâmplat aşa ceva, cel puţin în istoria cunoscută a acestei sărbători. Este foarte grav faptul că se interzice deplasarea cuiva pe acest motiv la Iași, adică oricine poate veni de oriunde, dar nu pentru a intra în curtea Catedralei Mitropolitane decât dacă are buletin de Iași. Considerăm discriminatoriu și abuziv un astfel de lucru.
Realizator: Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, aflat ieri la Iaşi, le-a transmis celor nemulțumiți că într-o situație de criză sanitară ca cea actuală pelerinajul nu mai poate avea loc ca în anii trecuți. El a precizat că și medicii sunt credincioși și se roagă, dar trebuie să se adapteze pelerinajul la pandemie, și nu pandemia la pelerinaj.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)