Informatii de actualitate – CONCURSUL “DRUMUL SPRE CELEBRITATE”

In urma hotatarii  Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti prin care, printre altele, s-a interzis organizarea de evenimente culturale in spatii inchise si din cauza aparitiei unor cazuri de infectari in randul angajatilor Radio Romania, ne vedem nevoiti sa amanam organizarea finalei Concursului Drumul spre celebritate pana la o data la care situatia medicala va face posibila desfasurarea evenimentului.

In urma discutiilor dintre Asociația Pro Valores si Directia Orchestrelor si Corurilor Radio s-a luat hotararea amanării finalei programata initial pentru data de 1 noiembrie. Inclusiv partenerii financiari care asigurau premiile au inteles situatia. Vor asigura premiile indiferent de data la care va avea loc finala.

Organizatorii au hotarat de asemenea că inscrierile vor continua pana la data de 1 noiembrie 2020, ora 22. In perioada 1 – 10 noiembrie va avea loc jurizarea inregistrarilor si vom anunta numele finalistilor. Ii vom anunta pe finalisti cu minim 30 de zile inainte data la care va avea loc finala editiei a XII a a Concursului Drumul spre celebritate.

Asteptam cu nerabdare sa ne vedem sanatosi la Sala Radio, cu ocazia finalei Concursului Drumul spre celebritate, competiția la care și-au unit forțele Orchestrele și Corurile Radio, Antena Satelor, Asociaţia “Pro Valores” și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. În afara importantelor premii în bani, acest concurs oferă reale oportunități de afirmare, creează trambuline de promovare a tinerilor muzicieni, premianții urmând să susţină un concert în cadrul stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio (sala Radio), recitaluri pe scene importante și să facă înregistrări speciale în studiourile Radio România.

Până pe 1 noiembrie sunt invitați să se înscrie tinerii iubitori de folclor, cu vârste de maxim 30 de ani, împărțiți pe două mari secțiuni: instrumentiști și cântăreți și câte două categorii de vârstă.

Regulamentul complet și condițiile de înscriere pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/drumul-spre-celebritate-regulament/

Prima etapă a competiției se va desfășura on-line. Până pe 1 noiembrie concurenții vor trebui să trimită o înregistrare video nemasterizată pe adresa: concursuldrumulsprecelebritate@gmail.com, după ce vor consulata toate condițiile de înscriere – https://www.asociatiaprovalores.ro/drumul-spre-celebritate-inscrieri/

Tinerii selectați în urma etapei on-line vor evolua pe scena Sălii Radio, în compania Orchestrei de Muzică Populară, dirijată de Adrian Grigoraș, în cadrul unui spectacol dedicat Zilei Radioului și transmis în direct de Antena Satelor și preluat de Favorit TV. Acest spectacol va avea loc la o data la care situatia medicala din Romania o va permite.

Din juriu fac parte nume importante ale fenomenului folcloric actual: interpretele de muzică populară Viorica Flintașu și Ioana Maria Ardelean, realizatoarele radio Ileana Vieru și Violeta Ianculescu, precum și Adrian Grigoraș – dirijorul Orchestrei de Muzică Populară Radio.

Cel mai bun concurent va intra în posesia Trofeului care poartă numele lui Paraschiv Oprea.

Dirijorul Paraschiv Oprea a condus ansamblul ”Rapsodia Română” şi Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub conducerea sa, Orchestra de Muzică Populară Radio a întreprins numeroase turnee în Europa, Australia, Asia, Africa, fiind distinsă cu importante premii: Colierul de Argint – Dijon- Franţa, Discul de Aur – Electrecord, titlul de laureat al unor festivaluri din Italia, Olanda, Grecia, Germania, Ţara Galilor, precum şi cu premii naţionale acordate de Ministerul Culturii, Uniunea Criticilor Muzicali „Mihail Jora”, Federaţia Naţională a Ansamblurilor Folclorice, Fundaţia „Ethnos”. Paraschiv Oprea a cântat alături de peste 300 de interpreţi de muzică populară, între care Sofia Vicoveanca, Maria Ciobanu, Benone Sinulescu, Ion Dolănescu, Irina Loghin, Mioara Velicu, Veta Biriş, Tiberiu Ceia, Ioan Bocşa, Nicolae Furdui Iancu şi a lucrat cu instrumentişti de o valoare inegalabilă: cu violonistul Ion Drăgoi, cu trompetistul Constantin Gherghina, cu taragotistul Luca Novac. În anul 2003, maestrului Paraschiv Oprea i-a fost conferit Ordinul Naţional „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer. A dirijat Orchestra de muzică populară Radio până la finalul vieţii, în 2004.

Co-organizatori: Orchestrele și Corurile Radio, Asociaţia “Pro Valores”, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunități la tine acasă”.

Parteneri media: Antena Satelor, Radio România Regional, Favorit TV, National TV, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal