Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

Guvernul a decis prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă. Măsura se va aplica de astăzi şi se vor menţine restricţiile propuse anterior de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. În hotărârea de guvern se fac precizări referitoare la purtarea măştii. Autorităţile au vorbit şi despre organizarea de evenimente, după cum relatează reporterul RRA, Andrei Şerban.
Reporter: În hotărârea de guvern adoptată ieri este prevăzut faptul că masca de protecție trebuie să fie purtată în spațiile aglomerate, în zonele cu incidență de la zero la trei la mie și la 50 de metri de la intrarea în școli, iar în zonele cu incidență de peste trei la mie este obligatoriu ca masca să fie purtată în toate spațiile deschise. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunțat condițiile în care pot să funcționeze restaurantele și sălile de spectacole.
Raed Arafat: De la zero la 1,5 la mie incidență – restaurantele, cafenelele, cinematografele vor funcționa cu 50% capacitate. Între 1,5 și 3 la mie – cu 30% capacitate, iar mai mare decât trei la mie, atunci vor fi, din păcate, închise.
Reporter: Raed Arafat a mai spus că se menține interdicția de a se organiza evenimente private cu un număr mare de participanți, iar evenimentele din campania electorală viitoare se pot organiza cu maximum 20 de persoane în interior și cu maximum 50 de persoane în exterior. Raed Arafat a mai spus că este obligatorie și testarea personalului din centrele rezidențiale o dată pe săptămână de către Direcțiile de Sănătate Publică.#HUN/rjurubita/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 15 octombrie