Concluziile summitului UE de la Bruxelles, referitoare la evoluțiile pandemiei de COVID-19 la nivel european

Realizator: Pandemia de coronavirus a fost în centrul convorbirilor de la Bruxelles la summitul Uniunii Europene. Şefii de stat și de guvern au căzut de acord că trebuie o abordare comună atât în privința restricțiilor, cât și a distribuirii viitoarelor vaccinuri. Despre concluziile lucrărilor redactorul nostru Oana Bâlă:
Reporter: Liderii europeni au analizat evoluțiile cu privire la dezvoltarea și distribuția vaccinurilor. Potrivit președintelui Consiliului European, Charles Michel, s-a pus accent pe consolidarea cooperării la nivel global și s-a convenit ca evoluțiile privind pandemia de COVID-19 să fie abordate de o manieră regulată la nivelul Consiliului.
Charles Michel: Situaţia este gravă și fără precedent și am luat decizia de a consolida cooperarea europeană, în special în ceea ce privește testarea pentru COVID-19 și urmărirea contactelor persoanelor infectate cu coronavirus.
Reporter: România a fost reprezentată la reuniunea de la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis, care a menționat că țara noastră împărtășește preocuparea privind ritmul accelerat de creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Şeful statului a subliniat, totodată, că este crucială consolidarea cooperării între statele membre, precum și faptul că va fi necesară găsirea unei soluții pentru punerea la dispoziția țărilor membre a vaccinurilor imediat ce acestea vor fi disponibile./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 octombrie)