Elevii din București vor participa luni la cursuri cu prezență fizică

Realizator: Elevii din București vor participa mâine la cursuri cu prezență fizică, deși Grupul de Comunicare Strategică a anunțat astăzi că rata de infectare cu noul coronavirus la 14 zile a depășit în capitală trei la mia de locuitori. Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat într-o intervenție televizată că atâta vreme cât Comitetul pentru Situații de Urgență din capitală se va întruni abia mâine pentru a decide ce scenariu se va aplica, deocamdată rămân în vigoare actualele reglementări care permit procesul educativ mixt.
Monica Anisie: În conformitate cu prevederile legale, la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de trei la mia de locuitori, Direcția de Sănătate Publică va prezenta Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență o analiză a situației epidemiologice. În funcție de insistența transmiterii comunitare în capitală și numărul de focare existente în unitățile de învățământ, precum și alte criterii de risc, Comitetul Municipiului București decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea temporară a cursurilor, repet, este o suspendare temporară pentru 14 zile, a activităţilor didactice care presupun prezența față în față în unitățile de învățământ. În felul acesta cursurile se vor desfășura în sistem online. În absenţa unei astfel de decizii, tot în conformitate cu prevederile legale, unitățile de învățământ vor funcţiona în scenariul doi, aşa cum s-au desfăşurat activităţile şi până acum.
Realizator: Iar prefectul capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat pentru site-ul edu.ro că nu va convoca astăzi o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. El spune că, potrivit legii, membrii acestuia se pot întruni în 48 de ore, după depășirea unei rate a infectării de trei la mia de locuitori la 14 zile./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 octombrie)