Donald Trump şi Joe Biden s-au aflat în campanie în statele „indecise”

În Statele Unite, principalii candidați la alegerile prezidențiale de luna viitoare, președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden, s-au aflat în campanie în aşa-anumite state „indecise”, care pot înclina rezultatul votului.

Sistemul american este bazat pe electori, astfel încât cine câștigă un stat are voturile tuturor electorilor acelui stat.

Reporter: Doina Saiciuc – Donald Trump şi-a început ziua în Nevada, cu o rară vizită la Biserica Internațională din Las Vegas, unde pastorul Denise Goulet a afirmat că Dumnezeu i-a spus la 4:30 dimineață că Donald Trump va câștiga alegerile și că va fi din nou președinte.

În ce-l privește, Joe Biden și-a început ziua la Biserica St. Joseph din Delaware. Dacă va fi ales, Joe Biden ar fi doar al doilea președinte romano-catolic din istoria Statelor Unite după John F. Kennedy. El vorbește adresa despre credință și importanța credinței din viața sa.

La mitingul electoral de ieri, din Nevada, Donald Trump a acuzat că Joe Biden ar fi corupt, ceea ce i-a determinat pe suporterii săi să scandeze „La închisoare!” New York Post a publicat mai multe articole controversate despre e-mail-uri care ar fi fost descoperite pe un laptop la un atelier de reparații, e-mail-uri care discută despre Joe Biden și activitățile fiului său, Hunter, în Ucraina. Autoritățile federale investighează dacă respectivele e-mail-uri sunt legate de o operațiune secretă, străină, care încearcă să influențeze alegerile americane. /geftene/dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 octombrie