În Serbia s-au înregistrat 122 de noi cazuri de COVID-19

În Serbia, în ultimele 24 de ore, s-au confirmat 122 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, ceea ce reprezintă o importantă scădere a numărului de infectări în comparație cu ultimele cinci zile, când zilnic se înregistrau peste 200 de cazuri. În ultimele 24 de ore s-au efectuat 5.746 de teste și s-au înregistrat două decese. De la declanșarea epidemiei, în Serbia s-au înregistrat în total 36.282 de cazuri de COVID-19 și 778 decese asociate COVID-19. În prezent, în Serbia, 408 de pacienți sunt internați în spitale, dintre care 24 la terapie intensivă.
Epidemiologul Branislav Tiodorović a declarat că în prezent printre cei infectați cu coronavirus, grupul dominant este format din oameni tineri și din rândul populației active, însă peste 10-15 zile actuala situație epidemiologică s-ar putea schimba în una nefavorabilă.
Epidemiologul Predrag Kon a declarat că are speranța că pe ordinea de zi a Comandamentului de criză nu se va afla discuția privind introducerea stării de urgență, ca în primăvară, dar a avertizat că trebuie respectate toate măsurile de prevenție.
La sala polivalentă Arena din Belgrad a fost instalat un spital temporar, care la parter are 360 de paturi, iar la etaj, unde erau lojele VIP, au fost pregătite 150 de paturi./rmihaj/denisse

(www.rts.rs – 19 octombrie)