Încă un proiect reușit: Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL, a achiziționat un analizor specific în hematologie și l-a donat Institutului Oncologic „Prof. Dr. I Chiricuţă”, din Cluj-Napoca

Monica Bunaciu este o Supravietuitoare. A fondat ARIL pentru ca sa ajute oamenii diagnosticati cu leucemie. Impreuna cu echipa organizatiei pe care o conduce si cu ajutorul oamenilor buni cu suflet mare, a finalizat un proiect inceput in 2019: strangerea sumei de  167.000 de RON.

In prima faza, banii erau destinati pentru achiziționarea unui flowcitometru (aparat  de diagnosticare pentru afecțiunile hematologice maligne) cu scopul dotarii laboratorului de hematologie din cadrul Institutului Oncologic, din Cluj-Napoca.

Conducerea IOCN impreuna cu autoritatile locale clujene au construit un nou spital si au cumparat aparatul de citometrie in flux. Lista cu necesarul dotarilor a ramas deschisa.

Monica Bunaciu. Sursă foto: www.aril.ro

ARIL a primit propunerea de a folosi cei 167.000 de RON pentru a procura un Analizor automat de hematologie Syamex XN 550 RET BF L-WBC cu accesoriile necesare: 1 buc. imprimanta, 1 buc. UPS 1000 VA). Proiectul inceput anul trecut, acum a fost finalizat cu succes. Sectia de Hematologie a Institutului Oncologic din Cluj-Napoca va primi echipamentul in cel mai scurt timp posibil, la finele lunii octombrie, a.c. 600 de pacienti (anual) vor beneficia de analize hematologice pentru o diagnosticare foarte rapida (in cateva minute) si foarte precisa (99% fidelitate).

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca este un centru de excelenta in medicina. Este membru al „OECI”- Organizatia Institutelor Europene de Cancer, si a fost fondat in anul 1929 de Prof. Dr. Iuliu Moldovan sub denumirea de „Institutul pentru Profilaxia şi Tratamentul Cancerului” fiind unul din primele centre medicale de profil din Europa (iocn.ro).

Deviza Institutului: „Impreuna redam speranta!” se armonizeaza cu motto-ul fondatoarei ARIL: „Fiecare sansa este inconjurata de probleme. Intotdeauna am reusit sa ma ridic dupa ce am cazut! Am reusit sa rezolv o problema dupa ce am invatat cum sa fac acest lucru”! Monica Bunaciu isi defineste existenta prin proiecte pentru oameni. Ea, impreuna cu membrii, colaboratorii si sustinatorii Asociatiei, au o lista cu proiecte finalizate si alta cu cele in desfasurare. Toate detaliile le gasiti in paginile Asociatiei:

https://www.aril.ro/categorie/proiecte-finalizate/ si

https://www.aril.ro/categorie/proiecte-in-curs/ .

Mai are o lista in care apare si numele ei: lista cu supravietuitori ai leucemiei. Informatii gasiti aici: https://www.monicabunaciu.com/ .

Despre cum puteti maximiza supravietuirea in bolile oncologice, puteti accesa: https://www.expertcoach.ro/maximizarea-supravietuirii-in-cancer/ .

Monica Bunaciu a marturisit ca „Este important ca oamenii sa stie ca se poate, exista solutii si exista salvare. Ne dorim sa putem realiza si alte proiecte in viitor. Stim ca sunt Supravietuitori in Romania. Ne dorim sa fie si mai multi. Cei care rezonati cu cauza noastra, ne gasiti la ARIL. Infinite multumiri!”

RADOR – 19 octombrie