Propunerea de amânare a alegerilor parlamentare va intra în atenția legislativului

Propunerea de amânare a alegerilor parlamentare, până în martie anul viitor, va intra, de astăzi, în atenția legislativului. Anunțul a fost făcut de președintele Camerei Deputaților, liderul PSD, Marcel Ciolacu. Un document pe această temă a fost depus, în urmă cu două săptămâni, la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Reporter: Iulia Gherman – Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu este cazul ca autoritățile să se gândească la alegeri în această perioadă marcată de creșteri alarmante a cazurilor de COVID-19 și că amânarea scrutinului pentru parlamentare este susținută și de hotărârea privind constituționalitatea legii care stabilește că data alegerilor generale este fixată de parlament și nu de guvern.

Președintele social-democraților a anunțat că proiectul inițiat de deputatul independent Adrian Dohotaru, pentru organizarea alegerilor parlamentare, anul viitor, pe 14 martie, va intra, de astăzi, în atenția legislativului. Și reprezentanții PRO România și ALDE consideră că alegerile nu pot avea loc anul acesta.

Premierul Ludovic Orban a reafirmat, însă, că data de 6 decembrie pentru organizarea votului este fixată în baze constituționale și că alegerile s-au desfășurat și în alte state europene afectate de pandemie. PMP susține punctul de vedere al guvernului, iar UDMR declară că se poate ajunge la un consens, dacă șeful statului va chema partidele la consultări./cmorozanu/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 octombrie