Coronavirus, ultima modă de la New York în vreme de lockdown: un melc ca prieten

În urmă cu unsprezece luni, când Mira Moore a luat acasă un melc pe care l-a găsit pe o frunză de rucola, nu credea că-i va deveni un amic fidel. Însă, odată cu pandemia Covid și încetarea muncii sale ca furnizor pentru restaurante, Mira a descoperit cât de mult poate ajuta chiar și un melc, în vremuri de izolare.
Partea cea mai simpatică este că, după ce și-a postat povestea pe rețelele de socializare, prezentându-şi noul prieten pe care-l botezase „Rocket”, femeia a descoperit că sute de newyorkezi, din Brooklyn şi până în Queens, fac același lucru: caută melci și-i aduc acasă de parcă ar fi căţeluşi găsiți pe stradă.
New York Times le-a numit „animalele pandemiei”, iar pe reţelele sociale au apărut fotografii cu actualizări privind creșterea acestor mici gasteropode. În aproape un an, „Rocket” a devenit dublu.
A fost creată și o fereastră de chat formată din „mămici de melci”, unde newyorkezii fac schimb de informații privind alimentaţia acestora. Printre mâncărurile preferate se află pepenele verde, oase de pește, coji de ouă și, desigur, rucola. www.lastampa.it
https://www.lastampa.it//cpaunel
Traducerea Cătălina Păunel