Partidele politice depun în această perioadă listele de semnături și candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Partidele politice care se înscriu în competiția pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie depun în această perioadă listele de semnături și candidați. PNL a depus deja în această dimineață la Biroul Electoral Municipal listele cu viitorii competitori pe București, iar după-amiază sunt așteptați liderii PSD. Tot astăzi, reprezentanții USR au depus la Biroul Electoral Central semnăturile pentru susținerea candidaturilor. Are detalii Petruța Obrejan.
Reporter: Co-președintele Alianței, Dan Barna, spunea că USR este singura formaţiune care își dorește cu adevărat schimbarea clasei politice.
Dan Barna: Am dovedit la locale că avem oameni competenţi şi valoroşi, vom dovedi şi acum la parlamentare. Am foarte mare încredere în colegii mei şi în toţi susţinătorii USR PLUS că vom obţine un rezultat foarte bun. Depunem aceste semnături, intrăm în logica campaniei electorale, peste tot în ţară USR PLUS va fi schimbarea reală pentru următorii patru ani.
Reporter: Astăzi liberalii au mai făcut un pas şi au depus şi listele de candidaţi. Şeful Executivului, Ludovic Orban, şi Violeta Alexandru, ministrul muncii, vor deschide lista candidaţilor liberali la Camera Deputaţilor, în timp ce la Senat pe primele locuri îi găsim pe Florin Cîțu, Sorin Cîmpeanu și Monica Anisie.
Ludovic Orban: Suntem puşi pe muncă, suntem puşi pe un efort pe care, de altfel, l-am început în urmă cu un an de zile, un efort de construcţie, un efort de recredibilizare a României, un efort de aducere a seriozităţii, competenţei şi realismului în funcţionarea Parlamentului.
Reporter: Social-democraţii vor depune şi astăzi listele de candidaţi la Biroul Electoral Municipal, liste pe care se vor afla specialişti din diferite domenii, precizează prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu: Oameni integri, competenţi, cunoscuți publicului pentru realizările lor profesionale și care au soluțiile necesare pentru problemele actuale ale societății./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 octombrie