Pregătiri pentru sezonul rece

Termoenergetica a început ieri probele la cald pentru consumatorii de tip urban din capitală în urma temperaturilor în scădere înregistrate nopțile trecute.

Compania precizează că asociațiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru la registratura Companiei municipale Termoenergetica.

Termocentrala Mintia a finalizat lucrările de revizii și reparații prevăzute la echipamente și a început deja manevrele necesare pentru distribuirea agentului termic. Unitatea nu are stocuri pentru sezonul rece. Există un import de cărbune sosit în portul Constanța, dar nu sunt bani pentru preluare, spune președintele sindicatului solidaritatea Hunedoara Cristian Iștoc:

Cristian Iştoc: Pentru două zile, trei zile, deci nu avem stocuri mari. Complexul Energetic Hunedoara are o solicitare pentru 200.000 de tone de cărbune, ca să putem trece iarna în siguranță. Noi avem un contract în Constanța de 70.000 de tone, cărbunele există deja acolo, dar nu avem bani să îl aducem în termocentrale. Prin intervenția guvernului s-ar putea realiza acest lucru./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 octombrie