Preşedintele Klaus Iohannis spune că în acest moment nu se discută la nivelul conducerii statului despre închiderea tuturor activităților

Realizator: În acest moment nu se discută la nivelul conducerii statului despre închiderea tuturor activităților – a afirmat aseară președintele Klaus Iohannis. Şeful statului insistă că alegerile parlamentare, stabilite pentru data de 6 decembrie, nu trebuie amânate, deoarece nu există nicio garanție că situația epidemiologică se va îmbunătăți ulterior.
Reporter: Oana Bâlă: Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu doreşte să se ajungă la eventuală carantinare a Bucureștiului în contextul numărului ridicat de persoane infectate cu COVID-19 şi a precizat că o propunere în acest sens ar putea veni doar de la specialiști. Şeful statului a subliniat că autoritățile locale ar trebui să prevadă evenimentele generate de pandemie și să le explice și le-a recomandat totodată să se adreseze mai frecvent și mai deschis opiniei publice. Pe de altă parte, președintele României a spus că în momentul de față nu se pune problema închiderii tuturor activităților şi a amintit că se termină mandatul parlamentului și trebuie ales un nou legislativ în condiții foarte speciale:
Klaus Iohannis: În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa numit lockdown, adică închiderea tuturor activităţilor, ci căutăm soluții care permit îngrădirea răspândirii virusului dar, în același timp, continuarea activităților esențiale. În definitiv, este nevoie, oricât de îngrijorați am fi, și eu sunt foarte îngrijorat, să găsim un fel de a continua, cu toate că avem această pandemie. În această abordare trebuie să încadrăm și continuarea democrației în România. Fără alegeri nu există democrație.
Reporter: Şeful statului a menționat că este fundamental să existe o nouă majoritate parlamentară solidă şi un guvern susţinut de această majoritate în implementarea tuturor reformelor absolut necesare dezvoltării României.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 octombrie)