S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie

Ieri a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Pe listele pentru Senat și Camera Deputaților se regăsesc liderii principalelor formațiuni politice, dar și oameni noi, specialiști în diverse domenii de activitate.
Reporter: Amalia Bojescu – PSD a cooptat în echipa pentru parlamentare oameni noi, dar şi specialişti în diferite domenii de activitate. Preşedintele social-democrat, Marcel Ciolacu, primul pe lista PSD Buzău pentru Camera Deputaţilor, spune că partidul are cea mai bună listă de candidaţi.
Marcel Ciolacu: Sunt mândru de toţi reprezentanţii PSD de pe toate listele din România. De departe, avem cele mai bune soluţii în fiecare domeniu.
Reporter: Din 6 decembrie, România are şansa unui guvern în slujba intereselor naţionale şi nu a unor partide, afirmă prim-vicepreşedintele Raluca Turcan, candidat pentru un nou mandat de deputat în judeţul Sibiu.
Raluca Turcan: Ne-am propus pe termen lung să reclădim încrederea românilor în Parlamentul României, pentru că parlament înseamnă pe fond decizii şi legi bune pentru fiecare român.
Reporter: Tot la Sibiu, primul pe lista de deputaţi este copreşedintele USR- PLUS, Dan Barna, care speră ca alianţa să obţină un scor bun la parlamentare.
Dan Barna: E necesar să avem alegeri cât mai degrabă, pentru a avea o guvernare stabilă şi a avea un parlament care să susţină reformele şi măsurile pe care România trebuie să le ia pentru a face faţă pandemiei.
Reporter: PRO România şi ALDE au decis să fuzioneze din perspectiva alegerilor din 6 decembrie şi să meargă pe liste comune pentru noul legislativ, sub sigla PRO România. În Bucureşti, Victor Ponta este primul pe listă pentru Camera Deputaţilor şi spune că echipa sa are soluţiile pentru viitor.
Victor Ponta: Cuvântul de ordine este să ieşim din criză, să fim responsabili, să avem soluţii şi să avem oameni pe care sa ne putem baza la greu, şi asta oferă PRO România.
Reporter: Candidaturile vor rămâne defintive pe 2 noiembrie. Înaudiovizual campania electorală începe vineri, 6 noiembrie.#HUN/amirea/denisse

RRA – 23 octombrie