Proceduri simplificate pentru acordarea concediilor medicale persoanelor diagnosticate cu COVID-19

Guvernul a simplificat procesul de acordare a concediilor medicale persoanelor diagnosticate cu COVID-19 cu forme ușoare. În aceste cazuri în nu mai este nevoie de avizul Direcției de Sănătate Publică, însă când vine vorba de contacţi procedura a rămas aceeași: concediul medical se acordă în baza avizului DSP. Explică purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Mihaela Tănase.

Mihaela Tănase: Nu mai este necesar avizul Direcției de Sănătate Publică. Persoana depistată pozitiv cu formă uşoară care este monitorizată de către medicul de familie la domiciliu va primi concediu medical de la medicul defamilie. De asemenea, ordonanţa mai reglementează faptul că şi pentru persoanele care prezintă simptome asociate cu infecţia cu COVID, până la infirmarea sau confirmarea diagnosticului pot primi concediu de la medicul de familie.

Realizator: Guvernul a aprobat şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 570 de milioane de lei, cu 65 de milioane se va achiziționa medicamentul Rmedesivir, necesar pentru tratarea pacienților cu COVID-19.#HUN/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie