Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost amendat pentru încălcarea prevederilor privind distanțarea socială

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost amendat pentru încălcarea prevederilor privind distanțarea socială după ce a fost surprins ieri seară la o masă dintr-un restaurant din stațiunea Sărata Monteoru, alături de mai multe persoane.

Anunțul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al Poliției, Georgian Drăgan. El a declarat că, în urma sesizărilor și imaginilor difuzate în spațiul public, mai mulți polițiști din județul Buzău s-au deplasat pentru verificări în zonă și au constatat că persoanele prezente în local nu respectau prevederile legale.

Georgian Drăgan: Au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional. De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000.

Fac precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar operatorii economici pot desfășura activități economice cu respectarea normelor sanitare generale de protecție. Sancţiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv şase.

Realizator: Marcel Ciolacu a reacționat pe o rețea de socializare unde a precizat că va plăti amenda și că a transmis poliției toate datele celor care au fost la masă. Pe de altă parte, liderul social-democrat îi acuză pe reprezentanții puterii că folosesc poliția în scopuri politice, nefiind organizată, spune el, nicio conferință de presă când membrii guvernului au fost surprinși într-o situație similară./csimion/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 octombrie