Astăzi, în România, este Ziua Armatei, în amintirea datei de 25 octombrie 1944, când soldaţii români au eliberat oraşul Carei din Transilvania de Nord, ultimul petic de pământ românesc aflat sub ocupaţia horthystă. Data de 25 octombrie avea să devină, printr-un decret din 1959, Ziua Armatei României. Cu acest prilej, ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, le-a transmis ieri tuturor militarilor un mesaj.

Nicolae Ciucă: Dragi militari, Ziua Armatei României constituie pentru toţi românii ocazia de a vă arăta preţuirea noastră, de a vă mulţumi pentru modul în care vă îndepliniţi misiunile, pentru devotamentul şi profesionalismul dumneavoastră. Transmit felicitări şi urări de succes întregului personal al Armatei României, precum şi celor aflaţi în rezervă sau în retragere şi, în mod special, veteranilor de război! La mulţi ani, Armatei României!

Şi marinarii militari celebrează astăzi Ziua Armatei României. Forţele Navale, care au aniversat, pe 22 octombrie, 160 de ani de la înfiinţarea Marinei militare moderne, vor participa la ceremoniile organizate în Constanţa, Brăila, Tulcea şi Babadag. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, manifetsările din anul acesta se vor desfăşura fără public, din cauza epidemiei de coronavirus./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 octombrie