Municipiul Braşov a depăşit rata de incidenţă de 3/1.000 a infectărilor

Realizator: Incidența acumulată a infectărilor la mia de locuitori în 14 zile a ajuns la 3,03 și în municipiul Brașov. Masca de protecție este obligatorie în spațiile închise și deschise peste tot în județul Brașov. Ce alte măsuri s-au luat ne spune Martina Piucovici, de la Radio România Brașov FM.
Reporter: Așa cum au anunțat încă de săptămâna trecută autoritățile, trecerea la scenariul roșu când este depășită incidența de 3 la mia de locuitori înseamnă adoptarea unor măsuri mai restrictive decât până acum. Astfel, se vor suspenda activitățile din instituții muzeale, biblioteci, cinematografe, instituții de spectacole și concerte. De altfel, Opera Brașov, dar și Teatrul „Sică Alexandrescu” și Filarmonica au anunțat deja că își vor întrerupe activitatea, deși autoritățile nu au impus încă oficial aceste măsuri restrictive. De asemenea, se închid restaurantele sau cafenelele. Totuși, restaurantele din hoteluri sau pensiuni își vor putea servi clienții cazați acolo. În ceea ce privește unitățile de învățământ din municipiu, acestea nu au fost încă închise, o decizie în acest sens urmând să fie luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Interzise vor fi și evenimentele private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive în cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli sau corturi de evenimente.
Masca de protecție este obligatorie și în spațiile închise și în spațiile deschise peste tot în municipiul Brașov. În același segment al incidenței de peste 3 la mie se mai află și alte localități din județul Brașov, cum ar fi Sânpetru, Părău, Șinca Nouă, Ghimbav, Hărman și Cristian.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 octombrie)