Patriarhul Daniel a oficiat liturghia în aer liber de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou

Realizator: De sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al Bucureștiului, Patriarhul Daniel a oficiat liturghia în aer liber pe Dealul Mitropoliei. La slujbă au putut participa doar 200 de persoane, ca măsură de protecție sanitară în starea de alertă. Pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie a continuat și în timpul slujbei și se va încheia în această seară. Patriarhul Daniel a exprimat în predica sa un gând de consolare față de credincioșii din afara Bucureștiului, care nu au putut să participe la pelerinaj.
Patriarhul Daniel: Regretem faptul că din cauza pandemiei nu au putut participa anul acesta și credincioșii din toată țara, ci numai locuitori ai orașului București. Totuși, noi prețuim pe toți cei care au avut în gând să vină la București, ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască sănătate și bucurie și să ne ajute ca în anii următori să putem prăznui cu toată cuviinţa, cu toată libertatea ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, spre slava Preasfintei Treimi și spre a noastră mântuire. Amin!
Realizator: Moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou se află la București din anul 1774, în timpul războiului ruso-turc. De atunci acesta este ocrotitorul spiritual al capitalei și al Munteniei, a transmis redactorul RRA Remus Rădulescu./ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 octombrie)