În SUA, candidaţii pentru Casa Albă şi-au continuat mitingurile electorale

Cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, candidații pentru Casa Albă, actualul președinte republican, Donald Trump, și rivalul său, democratul Joe Biden, și-au continuat mitingurile electorale. Discursurile au fost susținute pe fondul unei creșteri accentuate a numărului de infectări cu noul coronavirus, după cum transmite corespondenta noastră, Doina Saiciuc.

Reporter: Numărul deceselor în Statele Unite legate de noul coronavirus a depășit 227.000, dar președintele Trump continuă să minimalizeze pericolul virusului și să îi critice pe liderii democrați din state ca Nevada şi Michigan că impun restricții pentru a combate cea mai severă criză de sănătate publică în mai mult de un secol. Candidatul democraților, Joe Biden, a votat ieri în Wilmington, Delaware, și a adresat apoi un mesaj americanilor, după ce a avut o sesiune virtuală de informare din partea experților în sănătate publică.

Joe Biden: Spre deosebire de Donald Trump, eu nu cred că îngrijirea medicală este un privilegiu, ci un drept. Fiecare dintre noi trebuie să avem acces la ea. Nu ne mai putem permite patru ani cu un președinte care, în loc să lupte cu virusul, atacă doctorii.

Donald Trump: Un vot pentru Biden ar fi un vot pentru granițe deschise, locuri de muncă exportate, anularea celui de al doilea amendament, confiscarea armelor voastre și eliminarea asigurărilor de sănătate private.

Reporter: A spus Donald Trump în Arizona, ieri, în aclamațiile miilor de suporteri, acuzându-l pe rivalul democrat că ar avea ar avea o agendă pe care de fapt nu are.#HUN/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 octombrie