TVR MOLDOVA este lider în reflectarea echidistantă a activităţii candidaţilor la preşedinţia Republicii Moldova

Postul TVR MOLDOVA este lider în reflectarea echidistantă a activităţii candidaţilor la preşedinţia Republicii Moldova, conform Barometrului Electoral 2020 – ediţia de octombrie.

Sondajul a fost realizat de Date Inteligente (IData) în perioada 20-24 octombrie, cu paticiparea a 22 dintre cei 33 de experţi invitaţi.

Experţii au răspuns la întrebări ce vizează principalele evenimente politice şi sociale din ultima perioadă, iar chestionarele au fost completate prin două metode: metoda CATI şi prin auto-completare (anexat, rezultatul sondajului).

TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii depuse la CEDO de către Societatea Română de Televiziune. Obiectivul este de a promova cultura şi limba română, tradiţiile de spiritualitate naţională, obiceiurile care alcătuiesc identitatea neamului nostru. Totodată, prin programe produse în România, în Republica Moldova şi achiziţionate de la parteneri străini, postul îşi propune să susţină consecvent şi activ integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. TVR MOLDOVA este un post generalist care difuzează producţii ale studiourilor TVR din Chişinău şi din Bucureşti, dar şi achiziţii din piaţa audiovizualului internaţional. TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti de dincoace şi de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.