Istoria Radio România reprezintă o îndelungată perioadă de manifestare a excelenței artei muzicale românești, iar standardele sunt menținute și în prezent. O dovadă este și cel mai recent album al Editurii Casa Radio, care îl are în prim-plan pe apreciatul violonist Alexandru Tomescu – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, alături de Orchestra Națională Radio, dirijori – Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare, șefi de orchestră cu activitate artistică de notorietate în țară și peste hotare. Compact-discul Alexandru Tomescu, Concerto face parte din colecția „Radio România Muzical” și cuprinde lucrări emblematice din repertoriul concertant violonistic, creații semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Camille Saint-Saëns și Antonín Dvořák (înregistrări Radio România 2014, 2015).

Sala Radio, Orchestrele Radio, sunt ca o a doua casă pentru mine. Sunt solist concertist aici încă din 2002 și m-am format și dezvoltat alături de colegii mei din Orchestra Națională Radio. Am apreciat întotdeauna profesionalismul și pasiunea pe care o împărtășim cu toții pentru muzică. Ne leagă nenumărate amintiri din zeci și sute de concerte, mărturisește Alexandru Tomescu în prezentarea albumului.

Albumul Alexandru Tomescu, Concerto poate fi ascultat integral chiar de Ziua Radioului, duminică, 1 noiembrie, începând cu ora 10.00, la postul Radio România Muzical, partener în realizarea acestui album.

Mai multe detalii: https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=4&cat=136&prod=2626