Mesajul preşedintelui director general al SRR, Georgică Severin, cu ocazia zilei de 1 noiembrie, Ziua Naţională a Radioului

Dragi colegi, aniversăm împreună 92 de ani de la primul semnal radio transmis în eter şi, pentru prima oară, sărbătorim la 1 noiembrie Ziua Naţională a Radioului. Ca recunoaştere a rolului determinant pe care acesta îl are în istoria ţării, Parlamentul României a adoptat, la 24 decembrie 2019, Legea nr. 255/2019 privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.
Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de cumpănă, de prosperitate, facile sau dificile, Radioul public a rămas un reper de credibilitate. Cu atât mai mult acum, în plină perioadă de pandemie, cu onestitate, seriozitate şi profesionalism, Radio România a dat publicului său încrederea de care acesta are nevoie. În susţinerea acestei afirmaţii stau mărturie cifrele ultimului studiu de măsurare a audienţei: cu o cotă de piaţă de 30% la nivel naţional şi cu peste 3,6 milioane de ascultători zilnic, Radio România este lider de piaţă; Radio România Actualităţi rămâne pe primul loc în Bucureşti, cu o valoare a cotei de piaţă de 16,5%, mult deasupra următorilor clasaţi, fiind ascultat zilnic de 231.000 de ascultători.
Toate acestea nu ar fi fost posibile fără efortul conjugat al angajaţilor din toate departamentele. Sunt convins că nu v-a fost uşor, că a trebuit să vă adaptaţi permanent modul de lucru, să vă păstraţi calmul şi atitudinea raţională, să munciţi adesea sub presiune.
Pentru întregul efort depus în aceste vremuri complicate, pentru mobilizarea exemplară, pentru disciplina în respectarea măsurilor impuse de situaţia epidemiologică actuală, vă mulţumesc cu mult respect.
La mulţi ani radioului, la mulţi ani Radio România!
Cu prietenie,
Georgică Severin
Preşedinte Director General/denisse