FJSC aniversează Ziua Națională a Radioului împreună cu prietenii și jurnaliștii din Radio România.

Radioul public împlinește astăzi 92 de ani de la prima transmisie. De Ziua Națională a Radioului, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București salută rolul public al Radio România și misiune sa de a informa publicul corect și echidistant.

Decanul FJSC, conf. dr. Antonio Momoc: “1 noiembrie este Ziua Naţională a Radioului, o sărbătoare pentru profesorii facultății, pentru studenții și absolvenții noștri care lucrează sau au lucrat în Radioul public. FJSC are un acord de parteneriat cu Radio România, studenții noștri fac practică la Radio România Actualități, la Radio București, la Radio Cultural, unii din profesorii noștri au lucrat ca jurnaliști radio sau au colaborat cu Radioul public.
Personal mi-am început cariera în presă, în Radio România, cu ceva timp înainte de a alege cariera universitară. Radioul este un loc unde poți învăța de la profesioniști, o instituție cu rol esențial în promovarea valorilor unei societăți democratice. Mă leagă de Radio nu doar cei 7 ani petrecuți ca reporter, realizator la Radio București sau invitat în emisiunile foștilor mei colegi, ci și preocuparea mea de cercetare pentru Școala Gusti, încă de pe vremea studiilor doctorale.
Sociologul Dimitrie Gusti a contribuit la nașterea radioului public și a fost mai întâi în 1928 membru în Consiliu de Administraţie al noului serviciu public și apoi Președintele al Consiliului (1929-1932), postură din care s-a implicat în realizarea Universității Radio. Gusti, fondator de instituții cu rol major în modernizarea statului român, a înțeles de la început misiunea radioului public.”