Campania electorală pentru alegerile parlamentare, la TVR

Televiziunea Română va difuza peste 12.000 de minute dedicate alegerilor parlamentare, pe canalele TVR 1/TVR HD, TVR 3, TVR Moldova, TVR Internaţional şi pe canalele regionale (emisiuni în premieră), începând din 9 noiembrie.

Pe parcursul campaniei, TVR 1 va difuza ştiri, emisiuni de promovare electorală şi dezbateri cu reprezentanţii partidelor, zilnic, cu excepţia weekend-urilor şi a Zilei Naţionale de 1 Decembrie.
Sub genericul „Tu votezi România”, canalul TVR 1/TVR HD va difuza, de la ora 12.30, emisiuni de promovare electorală, cu materiale de promovare şi clipuri electorale realizate de staff-urile de campanie ale candidaţilor.
Programul talk-show-urilor electorale de la TVR 1 cuprinde seria de dezbateri „Tu votezi România” (de luni până vineri, de la ora 20.50), care va avea doi invitaţi-competitori electorali-, şi emisiuni de promovare electorală – interviu cu un candidat sau reprezentantul acestuia (de la ora 21.45). Moderatorul acestor producţii este jurnalistul TVR Ionuţ Cristache.
Sub acelaşi generic, Ionuţ Cristache va modera şi o serie de emisiuni de analiză a campaniei electorale și a subiectelor la zi, având ca invitaţi analiști şi jurnaliști, de la ora 21.45.

Postul TVR 3 va difuza o serie de emisiuni de dezbatere electorală, de luni până vineri, în intervalul orar 19.00-20:00, cu moderator şi competitori electorali. Emisiunile vor fi realizate de studiourile teritoriale, iar pentru zonele care nu sunt acoperite de staţiile regionale, emisiunea va fi realizată la București și va alterna celorlalte.

TVR Internaţional va difuza, în fiecare miercuri, de la 21.00, ora României, emisiunea de dezbatere electorală Tu votezi România (Articolul VII). Mihaela Crăciun, gazda talk-show-ului, va avea câte doi invitaţi la fiecare ediţie a emisiunii.

Începând din 11 noiembrie, telespectatorii de peste Prut vor putea urmări, la TVR Moldova, seria de emisiuni de promovare electorală Tu votezi România (Punctul pe azi), în fiecare joi şi vineri, de la ora 19.00. În studioul TVR de la Chişinău, Vasile Munteanu şi Mihai Rădulescu vor avea câte doi invitaţi la fiecare ediţie, competitorii urmând să-şi prezinte, pe rând, programul de candidat.

Campania electorală va fi reflectată şi de studiourile teritoriale ale TVR. Fiecare dintre cele cinci staţii regionale va produce câte două emisiuni electorale zilnice, difuzate pe frecvențele regionale TVR Iași, TVR Tg. Mureș, TVR. Timișoara, TVR Cluj, TVR Craiova. Astfel, de luni până vineri, în intervalul orar 15,00 – 16,00 (Târgu Mureş, de la ora 13.00), vor fi difuzate emisiuni de promovare electorală, iar de la 20.00, o serie de talk-show-uri. Producţiile vor avea câte patru invitaţi la fiecare ediţie şi vor fi moderate de Claudiu Oros, Simona Boantă şi Lacrima Balint (TVR Tg. Mureş), Tiberius Muşuroi (TVR Craiova), Ramona Boroşovici şi Adrian Cireap (TVR Timişoara), Karen Sebesi şi Corina Ionuţ (TVR Cluj), Laura Lucescu, Dan Trofin, Sergiu Ciocoiu şi Roxana Costaş (TVR Iaşi).

Consecventă misiunii sale de utilitate publică, TVR oferă spaţii de exprimare şi de dezbatere tuturor partidelor politice şi alianţelor, dar şi candidaţilor independenţi. În acest sens, miercuri, 4 noiembrie, echipa TVR a organizat o întâlnire online cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare, alianţelor acestora şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament pentru trageri la sorţi a prezenţelor în emisiuni.

Comunicarea timpilor de antenă la televiziunea publică va avea loc în condițiile actelor normative în vigoare, cel mai târziu la data de 6 noiembrie 2020.

Desfăşurarea campaniei electorale la Televiziunea Română este gratuită, în acord cu misiunea sa de a asigura accesul publicului la informaţie.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe vineri, 6 noiembrie, ora 0.00, şi se încheie vineri, 4 decembrie, ora 7.00. Scrutinul va avea loc duminică, 6 decembrie a.c.