Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste care va fi deschis la Timișoara se va realiza în urma consultărilor participative

Anunțul făcut de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, privind propunerea pentru acordul cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) de a crește suma pentru Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste cu 15 milioane de euro și cu privire la denumirea viitoarei instituții, a generat un val de interes și de emoție din partea revoluționarilor, dar și al timișorenilor.
Ministerul Culturii urmărește să realizeze un proiect coerent și orice decizie legată de Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste va fi luată în urma consultărilor participative.
„Așa cum ne-am obișnuit deja în această guvernare, nu vom hotărî nimic fără discuții prealabile cu cei care ne-au oferit darul democrației: revoluționarii. Din acest motiv, toate demersurile legate de acest nou muzeu vor fi făcute împreună cu Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 și cu reprezentanții revoluționarilor din Timișoara și din țară. Respectăm opiniile tuturor revoluționarilor, cărora le suntem recunoscători că ne bucurăm, astăzi, de libertate”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Muzeul Revoluției Naționale Anticomuniste va fi deschis la Timișoara și reprezintă nu doar un loc de amintire a unui gest uriaș, ci și de mulțumire pentru toți cei care au ieșit în stradă, au luptat sau chiar s-au jertfit.