Număr record de pacienți internați la terapie intensivă

Realizator: La terapie intensivă sunt astăzi internați cei mai mulți pacienți, de la începutul pandemiei – 1.048. Trei dintre ei, din Giurgiu, care necesită terapie intensivă, au fost transferați astăzi la spitale din județul Iași.
Numărul tot mai mare de cazuri determină autoritățile să extindă metoda carantinării la cât mai multe localități. De mâine de la ora 5:00, comuna Moțăieni din județul Dâmbovița este în carantină totală, în urma înregistrării unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste nouă cazuri la mia de locuitori .
Cazurile se înmulțesc și în județul Alba, astfel încât prefectul județului, Nicolae Albu, a făcut din noua apel către cetățeni pentru respectarea măsurilor necesare în această perioadă.
Nicolae Albu: Vreau să fac din nou un apel, că depinde doar de noi, împreună, să depășim acest moment. E foarte importantă responsabilitatea tuturor. Aportul nostru este bun, dar fără înțelegere din partea cetățenilor nu o să avem niciodată succes. Am văzut cu satisfacție că sunt respectate măsurile. Majoritatea cetățenilor poartă mască, şi dacă reușim să ne menținem pe niște măsuri stricte transmise de specialiști, sunt convins că vom reuși să ne stabilizăm./rpatulea/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 noiembrie)