Statele lumii introduc noi restricții în încercarea de a încetini cel de al doilea val al pandemiei de coronavirus

Realizator: Statele lumii introduc restricții după restricții în încercarea de a încetini cel de al doilea val al pandemiei de coronavirus. La nivel mondial bilanțul pandemiei de coronavirus se apropie de 50 de milioane de contaminări și 1.250.000 de decese.
Reporter: Laurențiu Văduva: Austria a raportat astăzi un număr record de infecții zilnice, Italia a adoptat un nou pachet de sprijin pentru economie în valoare de 2,9 miliarde de euro. Slovacia a lansat în acest weekend o a doua fază a testării naționale anti-covid. În Statele Unite, țara cu cele mai multe decese, 20 din cele 50 de state au anunțat noi recorduri de îmbolnăviri. Sunt aproape 130.000 de noi cazuri la 24 de ore în total.
În Europa, Greciei se află în izolare, la fel Franța, Marea Britanie, Irlanda și unele regiuni italiene. În Polonia, cu jumătate de milion de infecții, cinematografele, teatrele și toate instituțiile culturale s-au închis. De luni, școlile se desfășoară numai online, magazinele non-esențiale se închid. La Leipzig, în Germania, se așteaptă adunarea a mii de protestatari anti-restricții, dar și o contramanifestație. În Italia, 16 milioane de oameni sunt de ieri în izolare. Marea Britanie și-a închis de astăzi frontierele pentru cei care sosesc din Danemarca.
Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia și Statele Unite au raportat către OMS cazuri de COVID-19 în crescătoriile de nurci.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 noiembrie)