În discursul Victoriei, preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, le-a mulţumit celor 74 de milioane de votanți

Preşedintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, le-a mulţumit cu puţin timp în urmă celor 74 de milioane de votanți, cel mai mare număr din istoria Americii, pentru a fi schimbat soarta țării, și le-a promis încredere și unitate. Discursul Victoriei, rostit în fața unei mulțimi de susținători la Wilmington, statul Delaware, a avut ca temă reunificarea Americii. El le-a promis celor prezenți că va reuși cu ajutorul oamenilor de știință să controleze pandemia de COVID-19. Le-a mai promis siguranță, securitatea de zi cu zi și că demonizarea Americii a încetat în acest moment. El le-a mulțumit de asemenea pentru puterea speranței lor, a demnității pe care au arătat-o de-a lungul acestei campanii electorale.
La rândul său, Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite, a rosti cu puțin timp în urmă, în fața mulțimii de simpatizanți din Wilmington, statul Delaware, primul său discurs al Victoriei. Ea le-a spus americanilor că au ales speranța, unitatea, demnitatea, știința și adevărul şi că au votat pentru egalitate și dreptate și au salvat democrația. Ea și-a început discursul spunând că democrația nu este un dat, ci ceva pentru care trebuie să lupţi, să faci sacrificii, ceva de care te bucuri și la care speri. Le-a mulțumit de asemenea celor care au votat pentru un viitor mai bun.
Senatoarea americană Kamala Harris va deveni prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite și prima femeie de culoare cu rădăcini în Asia de Sud care va ocupa această funcție, a doua ca importanță în America. Ea reprezintă statul California în Senat din anul 2017 și este fiica unor imigranții din Jamaica și India, crescută în două medii religioase diferite, creștin și hindus, și în două medii sociale diferite, cel al negrilor și cel al hinduşilor americani./atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 noiembrie)