Ministerul Finanțelor caută soluții împreună cu băncile de prelungire a amânării plății ratelor

Ministerul Finanțelor poartă discuții cu băncile pentru a găsi soluții de prelungire a amânării plății ratelor. Ministrul Florin Cîțu spune că măsura este necesară în condițiile în care există sectoare economice care au încă dificultăți din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Florin Cîțu: Vrem să găsim o formă de prelungire. Cum va arăta această formulă vom vedea, dar discutăm despre prelungirea acestei măsuri. S-ar putea să fie nevoie de garanții ale statului, în continuare. Încă nu este o formulă definită, dar există sectoare în economie, cum este HoReCa, de exemplu, unde /…/ se prelungește și atunci trebuie să găsim măsuri care să ajute și în perioada următoare.

Realizator: La bilanțul prezentat la un an de la preluarea mandatului, ministrul finanțelor a vorbit din nou despre o revenire în „V” a economiei, în condițiile în care se așteaptă o scădere de patru procente a Produsului Intern Brut, la finele acestui an, dar și o creștere economică în anul viitor – transmite reporterul nostru Iulian Olescu./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 noiembrie