Militarii infectați cu SARS-CoV-2, de pe „Fregata Regina Maria”, sunt transportați pe rând pentru evaluare, la Spitalul Modular

Alte 9.489 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în România, în ultimele 24 de ore. În ultima zi s-au înregistrat 174 de decese, iar la terapie intensivă sunt acum 1.149 de pacienți. Județul Constanța a raportat, astăzi, 970 de cazuri de infectare cu COVID-19. Creșterea se explică prin introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța. Rata de incidență a cazurilor în municipiul Constanța este acum de 6,98 la mia de locuitori. De precizat că în ultima raportare nu intră și cei 10 militari de la bordul Fregatei „Regina Maria” testați pozitiv și care au ajuns astăzi la Constanța și sunt evaluați medical la Spitalul Militar Modular de intervenție și tratament.
Reporter: Sorin Cealera – Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultima săptămână, în județul Constanța sunt în medie 430 de confirmări pozitive pe zi. Din cauza faptului că aflarea rezultatelor pentru testele prelevate într-un interval de 24 de ore poate dura uneori câteva zile, apar raportări fie scăzute, fie ridicate, cum a fost astăzi. La nivelul județului sunt două focare, care înregistrează creșteri, 28 de persoane la un club sportiv din Ovidiu și 20 de persoane la un cămin de bătrâni din Năvodari. Astăzi s-a întors în Constanța Fregata „Regina Maria”, care și-a întrerupt misiunea NATO din Marea Mediterană, după ce 110 dintre cei 235 de membri ai echipajului au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 la testarea efectuată luni, în portul Aksoy din Turcia. Toți militarii infectați sunt evaluați la Spitalul Militar Modular de intervenție și tratament de pe Stadionul Portul. Comandantul Spitalului Militar de Urgență Constanța, colonel Aurel Trană.
Aurel Trană: Sunt mulți, dar îi aducem pe rând, pentru că și capacitatea de evaluare a noastră nu este foarte mare, astfel încât azi o să fie a 70 și mâine dimineață 40. Doar patru au spus că au ceva simptome ușoare, atât. În rest starea dumnealor este foarte bună.
Realizatorul: Aconsemnat corespondentul RRA, la Constanța, Sorin Cealera.#HUN/cmorozanu/denisse

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (13 noiembrie)