Agenda de lucru a Guvernului României

Realizator: Guvernul pregăteşte o nouă rectificare bugetară, a treia din acest an. Măsura este necesară pentru că în parlament s-au adus modificări importante asupra legislației și au fost afectate programele de sprijin pentru redresarea economiei – afirmă premierul Ludovic Orban. Despre agenda guvernului din această săptămână relatează Petruța Obrejan.
Reporter: Menținerea deficitului de 8,6% din produsul intern brut reprezintă ținta viitoarei rectificări bugetare – spunea ministrul finanțelor, Florin Cîțu, iar prioritățile vor fi sănătatea și investițiile.
Ludovic Orban: Analizăm solicitările fiecărui ordonator principal de credite. Pe domeniul sănătăţii va fi o creştere cu siguranţă. De altfel, noi am şi făcut deja o reaşezare în domeniul sănătăţii, printr-o realocare a unor fonduri în valoare de 570 de milioane. Vor creşte un pic cheltuielile pe investiţii, atât pe Ministerul Transporturilor, cât şi pe Ministerul Dezvoltării.
Reporter: O parte din fondurile pe care Ministerul Sănătății le va primi la viitoarea rectificare bugetară vor permite achiziționarea de noi doze de Remdesivir, ceea ce va facilita crearea unei rezerve pentru şase luni – spunea recent ministrul de resort Nelu Tătaru.
Săptămâna aceasta miniștii ar putea adopta și proiectul de ordonanță de urgență prin care se intenționează – preciza secretarul de stat Raed Arafat – cooptarea medicilor absolvenți și rezidenţi pentru tratarea pacienților cu COVID-19, dar și cooptarea pe bază de voluntariat a studenților.
Raed Arafat: Pot participa studenții la procesul de îngrijire a bolnavilor pe bază de recrutare ca voluntari, unde vor fi repartizați și vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situații de urgență din județele unde vor fi repartizați și vor lucra în unitățile sanitare din județele respective sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitară.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 noiembrie)