Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamţ

Realizator: Papa Francisc s-a rugat pentru victimele tragediei de la spitalul din Piatra Neamţ. În timpul rugăciunii de duminică, Papa s-a rugat pentru victime şi pentru familiile acestora şi i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi la slujbă să facă la fel. Mai mult, Suveranul Pontif a transmis un mesaj pentru cei aflaţi în suferinţă după incendiul cumplit din Piatra Neamţ:
Papa Francisc: Ieri, într-o structură spitalicească din România, unde erau internaţi diferiţi pacienţi cu coronavirus, a izbucnit un incendiu care a provocat câteva victime. Îmi exprim apropierea sufletească faţă de ele şi mă rog pentru ele. Să ne rugăm pentru ele!
Reporter: Papa a făcut apelul la rugăciune în cadrul slujbei intitulate „Îngerul Domnului”, care a avut loc duminică. El s-a rugat, de asemenea, şi pentru medicii şi autorităţile din lumea întreagă pentru o cât mai bună gestionare a pandemiei de coronavirus. Mesajul Papei a venit după incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde opt pacienţi COVID au ars de vii în Secţia ATI a spitalului, alţi doi şi-au pierdut viaţa în timp ce erau evacuaţi./lazard/cvanatoru

B1 TV (16 noiembrie)