Guvernul va dezbate ordonanța de urgență care vizează o nouă rectificare bugetară

Guvernul va dezbate astăzi, într-o primă lectură, ordonanța de urgență care vizează o nouă rectificare bugetară.

Potrivit proiectului, cei mai mulți bani sunt alocați pentru sănătate. Fonduri mai multe vor merge și la Ministerul Lucrărilor Publice și la cel al Agriculturii – spune premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Ministerul Sănătăţii. O creştere de cel puţin un miliard, necesară pentru a face faţă creşterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti-COVID. De asemenea, vom avea o creştere la investiţii, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Vom avea, de asemenea, o creştere la Ministerul Agriculturii, unde trebuie să finalizăm plăţile pentru despăgubirea fermierilor, ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă.

Realizator: Premierul a mai spus că bani în plus vor primi și autoritățile locale, pentru a plăti salariile asistenților, persoanelor cu dizabilități, pentru cheltuieli de funcționare și pentru cofinanțarea unor proiecte care se derulează din fonduri europene și care riscă să nu fie finalizate – ne-a informat redactorul nostru Andrei Șerban.#HUN/lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 noiembrie