Casa de producție TVR – IN MEMORIAM: Draga Olteanu Matei – Hagi Tudose / FNT

  • Duminică, 22 noiembrie, la ora 16.00*, pe TVR 3

IN MEMORIAM Draga Olteanu Matei  (24 octombrie 1933 – 18 noiembrie 2020)

„Hagi Tudose”, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, preluare de la Teatrul Național București / spectacol din Arhiva de Aur TVR

Regia: Ion Cojar / Regia tv: Silviu Jicman

În distribuție: Constantin Rauțchi, Draga Olteanu Matei, Rodica Popescu Bitănescu, Tania Filip, Nicolae Grigore Bălănescu, Mihai Niculescu, Răducu Ițcuș.

Premiera pe scena Naţionalului a avut loc în 1980. Decorurile sunt semnate Constantin Piliuţă / Redactor: Ioana Prodan

Programul complet al difuzărilor IN MEMORIAM: http://www.tvr.ro/programe-tvr-in-memoriam-draga-olteanu-matei_29934.html#view

Anul acesta Televiziunea Română este coproducător al ediției aniversare a Festivalului Național de Teatru!

La trei decenii de la prima ediție a Festivalului Național de Teatru (FNT), Televiziunea Română devine coproducător al celui mai important eveniment teatral național, alături de Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Ediția FNT 30 va fi una aniversară, o imagine oglindă a celor mai importante momente ale teatrului românesc postdecembrist, în care vor fi prezentate publicului cele mai valoroase creații teatrale din istorica FNT, momente cheie în evoluția teatrului autohton.

Din cauza epidemiei Covid 19, evenimentul, un adevărat brand național, se va desfășura în exclusivitate în format multimedia (online, TV și Radio), în perioada 22-29 noiembrie, o altă premieră în istoria Festivalului.

O mare parte dintre titlurile înscrise pe agenda FNT 30 constă din producții și coproducții ale televiziunii publice, păstrate în Arhiva de Aur TVR.

Programul festivalului poate fi consultat aici:

https://fnt.ro/2020/programpdf/program-fnt-2020.pdf

Detaliile despre spectacolele difuzate pe TVR 3: http://tvr3.tvr.ro/festivalul-national-de-teatru-la-tvr-3_29933.html și pe pagina

https://www.facebook.com/casadeproductietvr

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR difuzat pe canalele TVR

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

RADOR – 19 noiembrie