Republicanii din Michigan susţin că nu au văzut nici o informație care ar schimba victoria lui Joe Biden

Realizator: Președintele american Donald Trump pare să fi eşuat în încercarea de a-i convinge pe republicanii din parlamentul local al statului Michigan să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale. Potrivit corespondentei RRA, Trump a invitat la Casa Albă o delegație locală de parlamentari într-o neobișnuită tentativă de a folosi biroul oval pentru a bloca victoria președintelui ales, Joe Biden. Doina Saiciuc relatează din Washington.
Reporter: Aseară, după întâlnirea de la Casa Albă, membrii republicani ai parlamentului statului Michigan au arătat într-o declarație scrisă că nu au văzut nici o informație care ar schimba victoria lui Joe Biden în Michigan și că procesul nu trebuie să fie afectat de amenințări și intimidare. Se așteaptă ca demersurile lui Donald Trump să se extindă și în alte state cheie pe care le-a câștigat Joe Biden. Experții electorali spun că nu există o cale legală realistă pentru președintele Trump de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale în favoarea sa. Eforturile sale de a submina rezultatele afectează însă grav ideea democrației americane. Ieri într-o conferință de presă Donald Trump a spus scurt.
Donald Trump: Am câştigat, apropo. Vom afla aceasta.
Reporter: Un număr crescând de republicani, din cei mai conservatori, de la membri ai congresului, până la personalități din media de dreapta, se îndepărtează de abordarea președintelui și a echipei sale de avocați, acuzând că ea este periculoasă. Ei îi cer lui Donald Trump fie să prezinte dovezile de fraudă pe care pretinde că le are, fi să-și recunoască înfrângerea în fața lui Joe Biden.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 noiembrie)