Târgul „Gaudeamus” Ediţia a 27-a, la final

Realizator: Ediția a 27-a Târgului „Gaudeamus”, organizat de Radio România, este aproape de final. La această oră s-a încheiat votul publicului și în scurt timp se va cunoaște clasamentul celor mai râvnite cărți ale acestei ediţii inedite, care s-a desfășurat exclusiv online. Pe site-ul ‘gaudeamus.ro’ vor rămâne disponibile în continuare, în arhivă, cele peste 200 de momente propuse în program, din cei peste 100 de participanți. Printre ele, evenimentul de lansare în această după-amiază a unui nou volum din seria Sanda Golopenția -„Marele proiect”.
Reporter: Mihaela Helmis – Între atâtea cărți valoroase, „Marele proiect” reprezintă o importantă contribuție de arheologie literară și un efort de recuperare în conștiința culturală românească a operei și personalității unui intelectual suprimat cu brutalitate de regimul comunist, Anton Golopenția, reprezentant al școlii sociologice de la București și autor al unei opere de referință în domeniul sociologiei, statisticii, demografiei, geopoliticii, literaturii, esteticii și filosofiei.
Mesajul de peste Ocean al Sandei Golopenția a fost dublat, la lansarea Editurii Spandugino, de aprecierile lui Zoltan Rostaș și ale Anei Blandiana.
Ana Blandiana: Sanda Golopenţia a reușit nu doar să-şi salveze tatăl şi să-l transforme într-un personaj viu al epocii noastre, aşa cum din păcate, nu este niciun altul dintre marile victime ale comunismului. Dar a reuşit, printr-un altruism şi printr-o dăruire de un patetism fără egal, să recreeze şi imaginea epocii în care tatăl ei a trăit, epoca interbelică.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 noiembrie)