Ursula von der Leyen: toate dozele de vaccin care vor ajunge pe piața europeană vor fi atât eficiente, cât și sigure

Comisia Europeană va aproba mâine un contract privind achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19 cu grupul american Moderna. Documentul prevede cumpărarea a 160 de milioane de doze. Va fi cel de-al șaselea contract de acest fel pe care îl încheie Comisia.

Rezultate preliminare date publicității după cea de-a treia etapă de teste clinice arată că vaccinul anti-COVID-19 pus la punct de Moderna are o eficiență de aproape 95%, similară cu cea a vaccinului dezvoltat de Pfizer în colaborare cu BioNTech. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat asigurări că toate dozele care vor ajunge pe piața europeană vor fi atât eficiente, cât și sigure:

Ursula von der Leyen: Imediat ce vaccinul se dovedește sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp cu un număr de doze raportat la populație și în aceleași condiții.

Odată cu contractul cu Moderna, Uniunea are acum unul dintre cele mai cuprinzătoare portofolii de vaccinuri anti-COVID-19 din lume. Bineînțeles că toate vaccinurile din portofoliul nostru vor fi atent examinate de Agenția Europeană a Medicamentelor și vor fi autorizate și puse pe piață numai dacă sunt sigure și eficiente./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 noiembrie