Franța își propune să înceapă vaccinarea anti-COVID a populației către sfârșitul anului

Franța își propune să înceapă vaccinarea anti-COVID a populației către sfârșitul anului, imediat ce producătorii vor finaliza studiile clinice și autoritățile sanitare vor acorda toate autorizațiile necesare. Președintele Emmanuel Macron promite o campanie de vaccinare rapidă, masivă și transparentă, pe care guvernul o are în pregătire.
Reporter: Înainte de lansarea campaniei propriu-zise, Înalta autoritate pentru sănătate din Franța va face un amplu exercițiu de comunicare publică, furnizând zilnic informații și recomandări utile cetățenilor; apoi, autoritățile sanitare, împreună cu statul și comunitățile locale vor defini modalitățile practice de organizare a vaccinării, în strânsă coordonare cu spitalele, căminele pentru vârstnici și medicii de familie. Este în curs de constituire un comitet științific ce va supraveghea vaccinarea și va garanta securitatea sanitară, iar pentru ca totul să se desfășoare în cea mai deplină transparență vor fi create grupuri de cetățeni chemate să se implice în derularea campaniei în teritoriu.
Emmanuel Macron: Strategia noastră se bazează pe mai multe vaccinuri; unele vor fi disponibile la sfârșitul lui decembrie, iar o nouă serie va sosi în primăvară. Vreau să fiu foarte clar: vaccinarea nu va fi obligatorie.
Reporter: Numeroase sondaje de opinie apărute în ultimele zile arată că mai mult de jumătate din locuitorii Franței nu intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19, situație ce plasează țara lui Pasteur printre cele mai reticente din Europa față de noul vaccin.#HUN/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 noiembrie